30 Mayıs 2014 Cuma

Pekmezli Ballı Kaburga

Eşimle biz bu lezzete bayıldık annem ve babama da yaptık değişik tatlar denemek isteyenler için işte tarif :) 

Malzemeler (4 kişilik)
* 1 kilo dana kaburga
* Taze kekik (1 tutam) 
* Sarımsak (5 diş)
* Tuz (göz kararı)
* Arpacık soğan (7 tane) 
* Tane karabiber (göz kararı)
* Pekmez (küçük kase dolaca şekilde)
* Bal (3 yemek kaşığı)
* Ketçap (2 yemek kaşığı)
* Reyhan otu (1 tutam)
* Maydanoz (1 tutam)

Yapılışı
Dana kaburgaya taze kekik ekle,daha sonra sarımsak rendesi ve tuzu sıvıyağ içinde marine et.Tavada sıvıyağda kızart.Arpacık soğan sarımsak ve tane karabiber vok tavada kızarırken pekmez ve bal ve ketçap ekle karıştır reyhanotu ve maydanoz koy etleride bu karışıma ekle.Piştikten sonra etleri ve sosu aluminyum folyo içinde bir kaba koyarak fırına ver.Yaklaşık 15 dakika 180 derecelik fırında pişsin.Ana yemeğin son dokunuşu için 4 adet patatesi incecik julien doğrandıktan sonra kızart.Tabağa patatesleri diz üstüne kaburgayı sosuyla servis et :)

Afiyet olsun..


4 yorum: